قانون بیمه شخص ثالث مصوب سال 1347 ، دارندگان وسایل نقلیه موتوری را مسئول جبران خسارت جانی و مالی وارد به اشخاص ثالث ناشی از حوادث رانندگی دانسته و سقفی هم برای این مسئولیت معین نکرده بود ولی در قانون بیمه شخص ثالث مصوب اردیبهشت سال ۱۳۹۵ ، مسوولیت مالی راننده را محدود به سقف ارزش خودرو متعارف کرده است یک تماس تلفنی از یکی از بیمه گذاران خودم را در زیر برای شما نوشته ام شاید نقل این داستان در انتقال مفهوم کمک کند .
بعد از یک تلفن طولانی متوجه شدم آقای موسوی از مشتری های ما دست کم 10 دقیقه است که پشت خط مانده ، من هم بلافاصله با ایشون تماس گرفتم و سریع جواب تلفنم رو داد معلوم بود خیلی ,هوله و اینجوری شروع کرد که :
آقای سمیعی ...من تو پارکینگ خونه ، عقب عقب اومدم و خوردم به ماشین رنو تالیسمان همسایه و گوشه سپرجلوش خسارت دیده ، زنگ زدیم خسارت سیار بیمه آسیا ، اومد و بعد ازکارشناسی گفت ما حدودا فقط 30% خسارت را پرداخت میکنیم ! یعنی چی؟؟ بیمه من تا 100سقف میلیون تومان تعهدات مالی پوشش داره برای چی همه خسارت را نمیدن ؟
....بعدش هم آقای کارشناس بیمه به خانم زیاندیده صاحب تالیسمان گفته بقیه خسارت را میتونی از بیمه بدنه ماشین خودت بگیر، اون هم جیغ و داد و فریاد که من نمیخوام از بیمه بدنم استفاده کنم ، تخفیفم از بین میره و شکایت میکنم و...همه خسارت من رو باید بدی .... و آقای موسوی ادامه داد که پس برای چی بیمه خریدم ؟ تکلیف ما با شما چیه ؟
در جوابش گفتم :
آقای موسوی عزیز ، آقای کارشناس خسارت بیمه بر اساس تبصره 3 و 4 ماده 8 قانون بیمه اجباری شخص ثالث حرف زده یعنی حرف قانونی زده چون قیمت ماشین زیان دیده (همسایه شما) حدود یک میلیارد تومان هستش و غیر متعارف محسوب میشه و از طرفی حداکثر قیمت ماشین متعارف (بر مبنای سا1401) 400 میلیون تومانه که نسبتش به ماشین زیان دیده 40% میشه پس 40% مبلغ خسارت قابل پرداخته
بعد اینکه به خانم زیاندیده ( صاحب تالیسمان ) بفرمائید بعد از دریافت بخشی از خسارت از بیمه ثالث شما بقیه خسارت را از بیمه بدنه ماشین خودشون پیگیری کنند و نگران از بین رفتن تخفیف عدم خسارت نباشد، چون تخفیف عدم خسارتشون بدلیل اینکه مقصر شناخته شده دارند از بین نمیره ،
روند گرفتن این خسارت خیلی ساده هست ، یک کپی برابر اصل از پرونده ی خسارت پرداختی بیمه ثالث رو به شرکت صادر کننده بیمه بدنه میبرید و آنها هم بقیه خسارتش را پرداخت میکنند.
آقای موسوی هم پرسید حالا اومدیم و زیان دیده بیمه بدنه نداشت ! اون وقت چی ؟ خب آره ، اگر بیمه بدنه نداشته باشه متاسفانه خودش باید پرداخت کنه، چون قانون ، سقف تقصیر مقصر را مطابق همون فرمولی که عرض کردم محدود کرده ..