از کی بیمه بخریم؟
بیمه گذاران و مشتریان تماس میگیرند و از دریافت پیامک های بسیار زیاد برای تجدید بیمه نامه ثالث و پیشنهاد تخفیفات و می پرسند آیا اینها مورد تائیدند آیا شما همین مبالغ را تخفیف می دهید؟
در مورد فعالیت کسب و کارهای جدید بیمه ای در فضای مجازی و الگوی کار و درامد بعضی از انها که چالشی را در سطح صنعت ایجاد کرده است وارد نمی شویم ولی در مورد چگونگی کار، آنها مختصری توضیح عرض میکنم:
کسب و کارهای جدید در بستر اینترنت و تقریبا در تمامی حوزه ها بر اساس یک پلتفرم کار میکنند. این پلتفرم ها اصولا به گونه ای طراحی میگردد که علاوه بر دسترسی، سرعت و راحتی در ذات خود تاثیرات شبکه ای داشته و موجب گسترش ارزش مورد نظر بصورت خودکار در شبکه میگردد. (Network Effect) همچنین در طراحی و معماری پلتفرم توانائی جذب، آسان سازی و انطابق برای پیشبرد کار مورد نظر است، در حوزه بیمه این پلتفرم ها با مشکلاتی مواجه هستند که عبارتند از:
به زبان ساده این پلتفرم ها ماشین های تولید پول در حجم انبوه بدون دخالت انسان یا حداقل دخالت انسان میباشند در واقع شما با این نوع خرید در حال حاضر بدین گونه است که از یک ماشین خرید کرده اید. آنچه شما بایستی در خرید بیمه نامه توجه جدی داشته باشید سه مورد اساسی است.
نکته قابل توجه اینکه
چرا باید از یک شخص معتبر و در دسترس خرید کرد؟
برای اینکه بیمه نامه یک قرارداد معمولا یک ساله با تعهدات بسیار سنگین و در طول مدت اعتبار لازم میشه که شما از فروشنده درخواست مشاوره کمک، راهنمائی بکنید زمانی که در تعطیلات، سفر، عدم دسترسی به اینترنت هستید، رابطه صمیمانه وتعهدات متقابلی که در زمان خرید بین شما و نماینده یا کارشنای صدور ایجاد شده کارشناس یا نماینده ای مسئولیت پذیری که شما به اسم میشناسید و تلفن همراهش در اختیار شماست و در اکثر اوقات در دسترس شماست و حتی شما با یک تلفن درخواست صدئور بیمه نامه را میدهید و کارتون به نحو احسن انجام میشه گره گشای شما خواهد بود.
و نکته بعدی
در رابطه با کارشناسی خرید بیمه نامه و حق بیمه پرداخت است.
حق بیمه به تنهائی نباید معیار ارزیابی ما برای خرید بیمه نامه باشد گرچه حق بیمه شخص ثالث اجباری دارای تعرفه واحد بیمه مرکزیست و قیمت آن نزد تمامی شرکتهای بیمه یکسان است و گرانتر یا ارزانتر فروختن بیمه با هدف جذب مشتری کار غیر قانونی و مصداق رقابت ناسالم و مکارانه است و این موضوع در بند7 قانون وظایف و اختیارات بیمه مرکزی صراحتا دیده شده است.
استارتاپ ها با هدف جذب مشتری حداقل برای بار اول پیشنهاد تخفیف میدهند باید دید ایا صرفا فقط با مبلغ تخفیف پیشنهادی این خرید به نفع شما خواهد بود؟
و نکته بسیار مهم
در زمان خرید دقت کنیم که حق بیمه باید مستقیما به حساب شرکت بیمه یا نماینده رسمی بیمه و صادرکننده بیمه نامه بایستی واریز گردد.
این موضوع بسیار مهم و اساسی است این روزها استارتاپها در فروش اینترنتی قبل از صدور بیمه نامه ، حق بیمه را در درگاه اینترنتی به حساب خود میگیرند که برخلاف قوانین موجود است و بیمه مرکزی هم به کرات این موضوع را یاداوری و حتی اخیرا هم با توجه به شرایط فروش استارتاپها بخشنامه ای در این خصوص صادر و از واریز حق بیمه به حسابی غیر از موارد یاد شده برحذر داشته است.
به عنوان مثال اگر در فاصله بین واریز و صدور که معمولا حداقل یک یا دو روز طول میکشد اتفاق ناگواری بیفتد هیچ بیمه گری خود را متعهد نمی داند.