بیمه های مهندسی و ریسک های متنوع
خاستگاه بیمه هاي مهندسي از قرن نوزدهم میلادی و با صنعتی شدن و پیشگامی بریتانیا شروع شده است استفاده گسترده از ماشین الات و خطرات این استفاده مانند انفجار مخازن بخار و ایجاد خسارت های زیاد به اموال و اشخاص، وضعیت هشدار دهنده ای را بوجود آورده بود .
اتحادیه ای از مهندسین تشکیل شد تا بازدید و بازنگری ماشین های بخار وبویلرها را بر عهده بگیرد این بازدید ها نقطه آغاز و زمینه های شکل گیری و ارائه بیمه نامه ای را در خود پرورش داد که امروزه ماشاهد استفاده از انواع بیمه نامه های مهندسی و ریسک های گوناگون هستیم.
انواع بیمه های مهندسی
بيمه مهندسي از زیر مجموعه رشته بيمه اموال است. هر جا فعالیت مهندسی مانند ساختمان سازی، نیروگاه، پل، نصب ماشین الات، انرژی، ماشین الات وتجهیزات مهندسی و خط تولید مطرح است موضوع حفظ دارائی ها و اموال و تجهیزات وماشین آلات و مصالح و نیزعملیات انجام شده از خطر نابودی هم مطرح و دارای اولویت است .
به عنوان مثال فکر کنید پروژه ساختمان سازی که باسرمایه گذاری افراد با سرمایه های کم و زیاد در حال ساخت است به علت طراحی غلط یا زلزله، سیل، رانش زمین، آتشسوزی و انفجار و یا به دلایل دیگر خسارت ببیند یا کاملا از بین برود! جبران این همه سرمایه های خرد وکلان شرکاء و پاسخگوئی به انها و مطالبه سرمایه آنها ازچه محلی ممکن است؟ در صورت داشتن بیمه تمام خطر بیمه گر کل خسارت را جبران خواهد کرد.
انواع بیمه های مهندسی به دو نوع اصلي تقسيم مي گردد:
الف- بیمه های دوره احداث مانند:
بیمه عدم النفع ناشی از تاخیر در شروع کار ( DSU)
ب- بیمه های مربوط به دوره نگهداری
بيمه تجهيزات الكترونيكي،
بیمه سازههاي تكميل شده
بیمه عدم النفع ناشی از شکست ماشین آلات
بیمه شكست ماشينآلات (MB)
بيمه فساد كالا در سردخانه،
بيمه بويلر
مخازن تحت فشار و...
مدت در بیمه های مهندسی
در بيمه هاي مهندسي براي پروژه هاي درحال احداث( مانند بیمه های EAR , CAR ) مدت بيمه نامه تابع جدول زمانبندی پروژه است .حتی دوره تست ونگهداری نیز تحت پوشش بیمه است . مدت زمان دوره تست ونگهداری ( معمولا یکسال ) به مدت زمان اعتبار بیمه نامه اضافه میگردد ، البته پوشش این بخش تمام خطر نیست بلکه خطرات صرفا مربوط به تست و نگهداری تحت پوشش میباشند .و زمان آن هم میتواند به درخواست بیمه گذار افزایش پیدا کند
انواع کلوزهای بیمه های مهندسی
هریک از شرایط مقتضی برای بیمه نامه تحت عنوان یک کلوز ( شرایط) تعریف و دارای کد واحدی ونیز شرح متنی استانداردی را شامل میگردد.
هریک از کلوزها میتوانند حق بیمه را افزایش یا کاهش دهند ( بود یا نبود آنها در شرایط بیمه نامه ) ممکن است بیمه گر کلوزی رانپذیرد یا کلوز را حتما بخواهد و بهمین ترتیب برای بیمه گذارنیز میتواند چنین باشد
بطورکلی کلوزهای بیمه مهندسی را میتوان به چهار دسته تقسیم بندی کردکه عباترتند از :
کلوزهای افزایش دهنده پوششها
کلوزهای کاهش دهنده پوششها
کلوزهای محدود کننده پوششها
کلوزهای شرط گذارنده برای پوششها
ایمیل : Asia53029@gmail.com
موبایل : 09121011498 ( سمیعی)
تلفن: 6-02188610374
ادرس : jتهران میدان ونک خیابان ملاصدرا خیابان شیراز شمالی پلاک 180 واحد7